Kvinnans dag

 

Det är 2017 och kvinnor får fortfarande lägre lön än män. Vi får fortfarande inte bestämma över våra kroppar och flickor gifts fortfarande bort mot sin vilja. Kommenterar som ”har du mens eller” och ”du slår som en flicka” anses fortfarande som ”sköna skämt”. Kvinnor världen över får fortfarande leva i en konstant rädsla när de går ut på kvällarna. ”Jag har en kille” är fortfarande det man måste säga när en kille inte accepterar ett nej.

 

Att det finns en internationell kvinnodag är bra men det är bara en dag av året. Alla dagar borde vara kvinnans dag, att jämställdheten inte har kommit längre är pinsamt. Att majoriteten av världens ledare är osäkra gubbar som vill ha kontroll över kvinnan är pinsamt. Ännu värre att vi har låtit det bli så.

För framtiden vet jag inte om världen någonsin kommer bli jämställd, att alla ska få samma möjligheter. Det enda vi kan göra att fortsätta att kämpa för jämställdhet. Jag vill inte att mina framtida barn ska växa upp en värld där deras värde ska sitta i deras kön.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte.